Slide 1

Vårt mål är att få hyresgäster som trivs med sitt boende och som bor hos oss länge. Vi värnar om våra hyresgäster och vår grundtanke är att få rätt hyresgäst till rätt lägenhet.

Vi är ett familjeägt företag där omtanke och kvalitet är viktigt. Förvaltning är inte bara vår profession, det är vår passion!

Söka bostad

Du anmäler ditt intresse för bostad hos oss genom att registrera dig på Mina sidor.  Skriv gärna en kort presentation av dig själv i rutan “Presentation av mig/oss” i din intresseanmälan. Du kan välja fyra områden där du vill bo, de kan du ändra max tre gånger per år. Tänk på att du måste uppdatera dina kontaktuppgifter regelbundet och din anmälan minst en gång varje år.

Lediga lägenheter annonseras här på hemsidan. Erbjudande om visning syns på “Mina sidor” och kommer till den e-postadress du angivit. Du kan tyvärr inte påverka din intresseanmälan, eller söka bostad, genom att ringa eller mejla oss.

Hur vi väljer hyresgäst

Grundkriterierna för att kunna bli hyresgäst hos oss är:

  • Du ska ha en godkänd kreditupplysning.
  • Du ska vara myndig.
  • Du ska ha fast inkomst. Inkomsten kan komma från arbete, pension, a-kassa eller studiemedel, men måste styrkas med intyg.
  • Din totala årsinkomst innan skatt (brutto) ska uppgå till lägst tre gånger årshyran.
  • Lägenheten du söker ska vara din permanenta bostad och du ska vara folkbokförd där.
  • Du ska ha goda boendereferenser från eventuellt tidigare boende.
  • Antalet personer som ska bo i lägenheten måste vara rimligt i förhållande till planlösning och storlek.

Vi vill ha hyresgäster som trivs och bor kvar länge – det skapar trygga och attraktiva bostadsområden. Förutom grundkriterierna tar vi därför hänsyn till bland annat att du aktivt har valt att bo i det område där den sökta lägenheten ligger och hur länge du har sökt bostad hos oss.

Vi förbehåller oss rätten att välja hyresgäst, att inhämta boende- och arbetsreferenser och att göra individuella bedömningar.

Omflyttning

Efter tre års boendetid kan du söka ny bostad hos oss, exempelvis om du vill ha större/mindre bostad eller byta bostadsområde. Det gör du genom att registrera en intresseanmälan på Mina sidor. Det är viktigt att du i rutan “Presentation av mig/oss” skriver varför du söker omflyttning. Vi tillämpar inga förturer.

Observera att det är många av våra  hyresgäster som söker annan bostad. Därför kan det ta flera år för dig att få ett erbjudande.

Lägenhetsbyte

Du har möjlighet att byta din bostad med en hyresgäst hos en annan hyresvärd om du har ett beaktansvärt skäl. Innan du byter måste du få ett skriftligt godkännande av oss. Handläggningstiden är ungefär två månader. Vi följer hyresnämndens gällande praxis och verkar för en sund och ärlig bostadsmarknad. Blankett för ansökan om byte av lägenhet hittar du här.

Antal lägenheter: 33
Antal våningar: 4
Förråd: Vinds- och källarförråd ingår